The Sea Garden

Sea Garden (Morska gradina) är den mest välskötta parken i Burgas. Den är också det största rekreationsområdet i staden. Den används av invånarna lika mycket som av stadens besökande. Parkområdet ligger på en höjd och sträcker sig längs med stranden mot stadens norra delar. Parken är full av underbara blommor, gröna växter, träd och skulpturer. Här kan du se unga förälskade par promenera hand i hand, pensionärer sitta på bänkarna och njuta av fågelkvitter och grönskan. Medan barnfamiljerna sitter kring sina picknickkorgar med ett öga på de skrattande småbarnen som springer runt på de stora gröna ytorna.

I parken finns det ett casino, ett litet zoo och en utomhusteater. Den senare används till många av stadens festivaler. Andra populära ställen i The Sea Garden är ”the Pushkin Monument and alley”, ”The Fountain”, ”The Bridge” och under våren arrangeras det blomutställningar i “The Flora”.

En central del av Sea Garden var ursprungligen konstruerad som en minneslund för de bulgariska hjältar som dog för landets frihet. Bulgariens invånare besöker fortfarande denna minnesplats för att visa sin respekt mot de avlidna männen, varav de mest folkkära är Hristo Botev och Vasil Levski. Minnesplatsen påbörjades redan under 1920-talet till 1930-talet. Man kan idag studera de byster av krigshjältar som placerades ut i parken.

Resa till Burgas